Anmeldelse: Turen går til bøgernes verden og vikingetiden

I denne uge anmelder jeg de to “sære” bøger fra Politikens rejseserie: Turen går til vikingetiden og Turen går til bøgernes verden.

Jeg stødte først på Turen går til vikingetiden, som jeg slugte på ingen tid. Det er en bog skrevet af forskellige vikingetidseksperter, som først giver dig et overblik over vikingetiden, samfundet, skibene og kunsten. Derefter er bogen på sædvanlig vis opdelt i geografiske områder med de forskellige seværdigheder.

Jeg kunne som sagt ikke lægge bogen fra mig, da jeg først gik i gang med at læse, og jeg fik lavet en hel liste over steder at besøge, som jeg fik begyndt på med Vikingetema i Thy.

Jeg havde derfor kæmpestore forventninger til Turen går til bøgernes verden, om at jeg også ville sluge den og sidde tilbage med en gigantisk ønskeliste over rejsedestinationer bagefter. Men det var ikke helt tilfældet.

Bogen er en liste over litteratur, der handler om og/eller er skrevet af forfattere fra specifikke destinationer, der allerede er dækket af Tur går til-serien.

Hver bog er præsenteret med lidt om forfatteren og vedkommendes belæg for at skrive om stedet og et ultrakort referat af handlingen. Tidspunkt for førsteudgaven er angivet, samt om bogen er i handlen eller skal findes antikvarisk.

Forfatterens inspiration fra andre bøger nævnes også, hvor det er relevant, så man også kan tage den med i overvejelser over, hvad man vil læse.

Tilhørende museer, som fx Karen Blixen-museet i Kenya og Rungstedlund er angivet i sædvanlig rejsebogsstil med åbningstider, pris og adresse.

Bogen er opdelt i afsnittene Afrika & Mellemøsten, Americas, Asien & Oceanien samt Europa med udvalgte lande som kapitler i hvert afsnit.

Bøgerne tåler ikke rigtigt sammenligning, da Turen går til vikingetiden er mere traditionelt ment til at give dig inspiration til ting at se og steder at opleve med et bestemt fokus, hvor Turen går til bøgernes verden mere er et opslagsværk over bøgerne du kan læse, når du har bestemt dig for en destination, for at komme til stedet mere forberedt.

Begge er absolut gode bøger, men skal bruges på hver sin vis.

Få 220 kr. i rabat på dit næste ophold med Airbnb ved at bruge dette link.

2 tanker om “Anmeldelse: Turen går til bøgernes verden og vikingetiden”

  1. Pingback: Julegaveidéer til rejseentusiaster – Vendelia Travels

  2. Pingback: Anmeldelse: Turen går til besættelsestidens København – Vendelia Travels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.