Ulvsborg Historisk Værksted

I denne uge skal det handle om Ulvsborg Historiske Værksted, som jeg besøgte i weekenden.

Som jeg nævnte i min oversigt over middelalder- og vikingemarkeder, så er der Riddertid på Ulvsborg Historiske Værksted 14.-18. juli. Der er faktisk flere arrangementer i juli og august, som du kan se på Ulvsborgs hjemmeside.

Vi tog afsted til weekendens temadage, som var mad og dyr i middelalderen. På pladsen kunne man møde et lam, en falkoner med en stor samling fugle og to broholmere. Derudover blev der plukket duer, lavet pølser og bagt brødkiks.

Broholmer

Skal jeg være helt ærlig, var jeg faktisk skuffet. Jeg havde forventet, at der var mere man kunne få fingrene i. Jeg elsker at afprøve gamle ting, benytte gamle metoder og lære nyt, og det var lidt begrænset.

Falkonerens fuglesamling

Der var dog heldigvis to lyspunkter i besøget: På loftet i langhuset talte en af kvinderne om garn og teknikker til at lave stof i middelalderen, og kl. 13 var der et foredrag om broholmere i middelalderen.

Det var spændende, og disse virkede oprigtigt interesserede i at dele deres viden. Jeg ved ikke, om vi bare havde ramt en uheldig dag eller et uheldigt tidspunkt, men det var ikke så nemt at få folk på pladsen i tale.

Det er dog et meget smukt område, en fin museumsbutik og folkene virker dygtige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.