Kaos ved Neuschwanstein

I mit indlæg i sidste uge skrev jeg, at jeg ikke ville anbefale et besøg ved Neuschwanstein i højsæsonen, og her kommer min begrundelse!

Neuschwanstein er et absolut smukt slot – det er inspirationen for slottet i Disneys Tornerose, som det ligger oppe ad et bjerg med udsigt over Alperne med alle sine tårne. Slottet blev bygget af Kong Ludwig II i 1869, som ønskede et slot inspireret af tyske riddere. Det ligger små 2 timers kørsel fra München, så det er absolut lade-sig-gørligt at besøge slottet – og det gør folk så – i stor stil!

Turistbutik i Alpensee

Neuschwanstein er nemlig en af de mest besøgte attraktioner i Tyskland, hvilken gør det lettere kaotisk i højsøsonen. Alpensee, som er den lille by, alle skal igennem for at besøge slottet er et rent turistmekka med restauranter, souvenirbutikker, hestevogne, bussen, biler og gående overalt!

P1 i Alpensee

Hvis du kommer i bil, er der 2 parkeringspladser i Alpensee, navngivet P1 og P2. Du skal betale efter tid på P1 og 6 euro på P2. Begge er ret fyldte.

Kø på vej mod slot og bro

Herefter går turen op ad bjerget. Du kan vælge at tage med en bustur, en hestevogn eller at gå op. Vi gik op til Marienbrücke, hvor der er en flot udsigt til slottet. Det tog ca. 20 minutter og så en god del kø!

Menneskemængden på Marienbrücke

Det er så også okay, hvis man så kan få et billede af slottet, men herover er et billede af menneskemængden på broen! Og folk bliver stående og skal lige poste det perfekte billede på instagram eller snapchat, hvilket er irriterende.

Pletskud af andre turister og Neuschwanstein

Efter Marienbrücke kan man så begive sig videre op til selve slottet, hvor der venter mere kø og en guidet rundtur i bedste Versaillesstil rundt på slottet. Jeg kan derfor anbefale at planlægge sit besøg her udenfor højsæsonen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.