Nysselige Nürnberg

I denne uge handler det om Nürnberg, som var en overraskende smuk og hyggelige by at gøre holdt i.

På vej til München gjorde vi holdt i Nürnberg, som viste sig at være en fantastisk flot og hyggelig by. Det var lige meget, hvor man kiggede hen i den gamle bydel, så var der bare så smukt. Og højsæsonen og en byfest til trods var der ikke ubehageligt overfyldt.

Nürnberg slot er et imponerende gammelt slot, som ligger højt med udsigt over Nürnberg. Slottet har dele helt tilbage fra 1000-tallet og er meget velbevaret. Der er forskellige udstillinger på slottet, bl.a. en om riddere.

Del af slotsgården i Nürnberg

I Nürnberg ligger også Tysklands ældste togmuseum fra 1882, DB Museum Nürnberg. Det er et fint museum med en del tog og mange modeller.

Indgangen til DB Museum Nürnberg

Det mest imponerende var Ludwig IIs vogn og terassevogn. Samlingen indeholdt også Bismarcks vogn. Begge meget flotte og velholdte.

Ludwig IIs vogn

Samlingen bød på en imponerende mængde modeller i forskellige størrelser, lige fra små baner til semistore modeller.

Modelarkiv

Da sulten meldte sig, besøgte vi Bratwursthäusle efter anbefaling fra vores hotel. Det ligger centralt i Nürnberg og specialiserer sig i pølser, som laves dagligt på stedet af lokale råvarer.

Det var meget lækker og simpelt. Der kommer også en brødkurv på bordet, hvor du betaler pr. brødstykke. Vær dog opmærksom på, at der skal betales kontant.

Bratwursthäusle

Vi boede på Hotel St. Peter lige uden for den gamle bydel og ikke lagt fra DB Museum. Der er parkeringsplads foran hotellet, som ligger i en gård, så værelserne er stille og rolige.

Hotel St. Peter

Vi havde et rigtigt fint værelse med et stort badeværelse. Der er gratis wi-fi, selvom det var lidt ustabilt. Der var også gratis vand, hvilket var skønt i varmen. Morgenmad koster 9 euro.

Badeværelset

Læs om turen til München her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.