Lokrum – dagtur fra Dubrovnik

Her kommer første indslag fra turen til Kroatien, og det handler om den ø, der ligger nærmest Dubrovnik, nemlig Lokrum.

Det tager ca. 15 minutter at sejle fra Old Port til Lokrum, og båden sejler hver halve time. Det er dog en pebret fornøjelse (som alt i Dubrovnik) med 150 kunar t/r, men så er det også med i prisen at kunne besøge den botaniske have, anlagt af den østrig-ungarske kejser Vilhelm, som havde sommerhus på øen. Haven lader dog ikke til at have modtaget meget kærlighed siden Vilhelms tid.

Fasanmor med 2 kyllinger

Der er ingen fastboende på øen, og man skal forlade øen senest kl. 20 med den sidste båd, men til gengæld er her fyldt med påfugle og kaniner. Øen er ikke særligt stor, så du kan nemt se alle attraktioner på en dag samt nå at bade. 

Det døde hav

Attraktionerne begrænser sig til den førnævnte botaniske have, en lund med oliventræer, en klosterruin, en kongelig have, en sø kaldet det døde hav, et fort samt et rum med en jerntrone fra Game of Thrones

Jerntronen på Lokrum

Det er altså ikke et absolut must på en tur til denne egn af Kroatien, men hvis du har tid i overskud, er det en fin måde at bruge den på. Efter halvanden dag i Dubrovnik havde vi besøgt alle seværdighederne og samtlige turistbutikker, så vi besluttede at tage hertil.

Få 220 kr. i rabat på dit næste ophold med Airbnb ved at bruge dette link.

2 tanker om “Lokrum – dagtur fra Dubrovnik”

  1. Pingback: Ferie i Dubrovnik – Vendelia Travels

  2. Pingback: GoT-tur i Dubrovnik – Vendelia Travels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.