Ferie i Dubrovnik

Dubrovnik er blevet en utrolig populær feriedestination efter Game of Thrones (herefter GoT), hvor den optræder som King’s Landing. Og det er en skam.

Byen er ellers meget, meget smukt, men den er overrendt af turister, propfuld af ubrugelig butikker med jerntroner og skrammel, og så er den alt for dyr. 

Jeg havde sat to dage af til at udforske Dubrovnik og efter halvanden dag var jeg ved at gå kold. Det ligner mig ellers ikke! Her er min liste over seværdigheder og spisesteder, som du kan bruge tiden på:

Seværdigheder

Bymur: Muren fra 1000-tallet, der blev forstærket i 13.-14. århundrede, er ikke til at komme udenom, bogstaveligt talt, da den omkranser hele den gamle by. Du kan komme ind og ud af byportene Pile Gate og Ploce Gate. Du kan få lov til at gå på murene. Det koster 200 kunar.

Den gamle bydel: Også kendt som Kings Landing i GoT. Gågade hedder Stadun og belægningen er fra 1468 og den er original! Mange huse er fra tiden efter det store jordskælv i 1667. Stadun ender i Loggia square med Orlandos Søjle i den ene ende og Onofrio-brønden i den anden. Orlandos søjle er fra 1418 med en ridder, som ifølge legenden hjalp byens beboere med at forblive frie. Figurens arm måler 51,25 cm som dengang var standardmålet på bl.a. klæde i byen. Søjlen er nu gemt væk til restaurering.

Onofrio-brønden: En stor brønd fra 1400-tallet, som var større før jordskælvet i 1667. Den ligger lige ved Pile Gate og en af indgangene til bymur findes her.

Onofrio-brønden

Franciskanerkloster med apoteksmuseum: Placa 30. Dgl. 9-18. 30 kuna. Kloster med apotek fra 1317. Det er ikke rigtigt prisen værd, men det er en mulighed, der eksisterer.

Rektorpaladset og domkirken: Rektorpaladset er byens gamle bolig for bystyret, og blev som alt andet i byen, brugt i GoT. Men det er en smuk bygning.

Rektorpaladset med domkirken i baggrunden

Fort Lovrjenac: Et fort lige uden for byporten af Dubrovnik 37 m over havet. Fortet har nogle imponerende tykke vægge og en fin udsigt, men er mestendels tomt. Det blev brugt som The Red Keep i GoT. Det koster 50 kunar i entré.

Fort Lovrjenac

Solnedgangstur med Karaka: Dette var højdepunktet på vores ophold i Dubrovnik! Skibet er i sig selv en meget smuk kopi af det historiske skib Karaka, der fra 1300-tallet sejlede fra Dubrovnik havn og kombineret med den smukke solnedgang ved bymuren og Lokrum er der ikke et øje tørt. Buffeten var glimrende, servicen høj og stemningen god. Der var fin plads ombord, så man ikke skulle sidde for tæt. Efter maden kunne vi nyde månen og det smukke vand, mens vi sejlede tilbage til Dubrovnik. Skibet blev i øvrigt også brugt i GoT, så man kan også få en GoT-tematiseret tur med skibet.

Månen set fra Karaka

Byvandring: Der er utallige byvandringer at få i Dubrovnik, og en god del af dem har GoT som tema. Læs med i næste uge, hvor jeg ligger en GoT-byvandring op på bloggen.

En af de utallige GoT-butikker

Spisesteder

Gradska Kavana Arsenal: Den bedste restaurant i Dubrovnik og den bedste udsigt. Det er også her du får den absolut bedste betjening. Restauranten er placeret i byens gamle krudtarsenal ved havnen. Desserten rozata kan anbefales! Mums!

Udsigten fra Arsenal

Restaurant Kopun: Smukt beliggende restaurant, som er populær blandt de lokale. Maden var udmærket, men betjeningen var langsom og uhøflig. Deres specialitet er Dubrovnik capon (hane i honning og appelsin), men det var alt for varmt til at spise varm mad, da jeg besøgte stedet!

Tunsalar fra Kopun

Oyster & Sushi: Super populær restaurant ikke langt fra havnen. Det anbefales at bestille bord 1-2 dage i forvejen til aftensmad. Det er ikke nødvendigt til frokost. Udmærket sushi. Fin betjening.

Oyster & Sushi

The Gatsby: Romantisk vinbar og restaurant, der ligger fint i de gamle smalle gader. Stedet er populært, så bestil bord. Maden er god, men ikke billig. Venlig betjening.

Laks fra The Gatsby

Læs hvad man kan lave på Lokrum, som er en lille sejltur fra Dubrovnik!

Lokrum

Få 220 kr. i rabat på dit næste ophold med Airbnb ved at bruge dette link.

5 tanker om “Ferie i Dubrovnik”

  1. Pingback: Lokrum – dagtur fra Dubrovnik – Vendelia Travels

  2. Pingback: Kysttur fra Dubrovnik til Split med stop på Korčula – Vendelia Travels

  3. Pingback: Ferie i Split – Vendelia Travels

  4. Pingback: Ture fra Split – Vendelia Travels

  5. Pingback: Dubrovniks historie – Vendelia Travels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.