Kysttur fra Dubrovnik til Split med stop på Korčula

Det er nemt at komme fra Dubrovnik til Split eller omvendt i højsæsonen. Krilo og Jadrolinija sejler dagligt mellem de to byer med stop på de forskellige øer undervejs.

De sejler fra færgehavnen i Dubrovnik, som ligger samme sted som busterminalen, altså et stykke fra den gamle by.

Indgang til Korčula

Vi delte turen op i to, da vi tog en overnatning på øen Korčula. Vi valgte at tage bussen fra Dubrovnik til Korčula, da tidspunktet passede os bedre. Det tager ca. 3 timer og koster 106 kunar pr. pers og 10 kunar pr. stk. bagage.

House Dijana

Vi havde booket overnatning på House Dijana, som var rigtigt fint. Værten Nena er utroligt flink og hjælpsom, selve værelset er rent, pænt og veludstyret og beliggenheden i top! Vi var i Korčula by kl. 12 om fredagen og tog med katamaranen til Split lørdag kl. 18.35. Det er en udmærket mængde tid til at udforske Korčula by, som er en gammel fin by med mure og gyder. Den minder om Dubrovnik, men med færre turister.

Marco Polo-museet

Vi besøgte Marco Polo-museet, som er næsten allestedsnærværende i byen, som hævder at være hans fødeby. Uanset om han er født her eller ej, er museet faktisk et besøg værd. Du bliver ført rundt af en audioguide i en halv time mellem forskellige tableauer og får Marco Polos livshistorie, hvilket er ganske spændende. Vi besøgte også Marco Polos hus, hvilket var mindre imponerende. Det er mere eller mindre en trappe op i et tårn (her er dog en udmærket udsigt), som koster 20 kunar i entré.

Figendessert fra Cupido

Af spisesteder kan jeg anbefale Skver, hvor vi fik pasticado, en specialitet fra Dalmatien med gnocci og kalvekød, som var utroligt velsmagende, og Cupido, hvor vi fik hjemmelavet makaroni (den med zucchini smagte bedst) og en lækker figendessert.

Pasticado fra Skver

Vi tog videre til Split med Krilo, hvilket var hurtigt og behageligt. Man skal lige besøge Krilokontoret på Foša (over for postkontoret) først for at høre, hvor færgen ligger til. Der er nemlig en havn på hver side af byen.

Få 220 kr. i rabat på dit næste ophold med Airbnb ved at bruge dette link.

Dette er ikke et sponsoreret indlæg. Jeg modtager kommission for køb via affiliate links her på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.