Ture fra Split

Split er perfekt som udgangspunkt for dagture. Her kommer eksempler på ture, du kan tage fra Split. 

Dubrovnik: man kan sagtens nøjes med en enkelt dag i Dubrovnik. Du kan enten tage med en færge, en bustur eller leje en bil. Læs mere om Dubrovnik her. 

Trogir: det er en lille by med bymur, renæssanceporte, kirker og en fantastisk promenade ved vandet i sydfransk stil. Hele byen er på UNESCOs verdensarvsliste. Du kan tage bus 37 hertil fra Split. Det tager 30 minutter. 

Indgangen til byens berømte kirke med Adam og Eva på løver

Salona/Solin: når du er på bus 37, kan du hoppe af i Solin på vejen ud eller hjem. Solin er navnet på den nuværende moderne by, mens den romerske by hed Salona. I udkanten af Solin finder du den arkæologiske udgravning af Salona, som var en ganske stor by og fødebyen for Kejser Diocletian, hvis palads rummer det historiske centrum af Split. Det er absolut et besøg værd. Hvis du lejer en bil og bruger Google Maps, er der åbenbart tre måder at komme hertil på, men man kan heldigvis få lov at komme ind alle tre steder! Entré 40 kunar. 

Salona

Krka nationalpark: der er utallige ture til Krka nationalpark fra Split, og de er sikkert glimrende. Vi lejede en bil og tog Salona og Trogir på vejen, så vi ankom til Krka ca. 15.30. Vi tog til den del af parken, der hedder Roški Slap, hvor der er et stort vandfald, mange små samt en hule (entré 100 kunar i højsæson). Her er der nemlig færre besøgende. Da vi kørte forbi den mest populære del af parken, var det lidt som køen til Disneyland på en travl dag! 

Krka

Plitvice nationalpark: den mest populære nationalpark i Kroatien. Det ser ufatteligt smukt ud, og jeg vil gerne besøge den engang, men det bliver på en anden årstid. Der går mange daglige ture fra Split hertil. 

Lej bil i Split: Vi brugte Lutar biludlejning i Split. De var en fornøjelse uden ekstra gebyrer og meget, meget flinke!

Få 220 kr. i rabat på dit næste ophold med Airbnb ved at bruge dette link.

Dette er ikke et sponsoreret indlæg. Jeg modtager kommission for køb via affiliate links her på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.