Trier og Luxembourg By

Hvis du besøger den ene af de to byer, bør du også lige kigge forbi den anden!

Trier har længe været på min radar, da det jo er en gammel romersk by. Faktisk er byen Tysklands ældste by, og da den blev grundlagt af den keltiske stamme trevanerne i 300-tallet f.v.t. Julius Cæsar kommer her til i år 58 f.v.t., da han var i gang med at indtage Gallien og indtager byen. Byens nuværende navn kommer af dens latinske navn, Augusta Treverorum, som senere blot blev til Treveris efter den keltiske stamme.

Der er mange romerske monumenter i Trier, da det ikke var en hvilken som helst romersk by, men derimod hovedstaden i den galliske provins.

Porta Nigra

En af Triers berømte seværdigheder er Porta Nigra, der betyder den sorte port. Denne er dog fra ca. 170 e.v.t. og blev altså først bygget under Kejser Marcus Aurelius. Porten lev dog aldrig færdig, men havde selskab af to andre porte, som ikke står længere. Porten navn stammer fra den sorte farve, som sandstenen har fået, og navnet støder man først på i middelalderlige kilder.

Konstatinbasilikaen

Udover Porta Nigra kan man også se et amfiteater, resterne af et romersk bad samt Konstatin den Store tronsal, som i dag går under navnet Konstatinbasilikaen og fungerer som kirke. Den er bygget i ca. 305 e.v.t. som repræsentation for kejsermagten.

En lille køretur fra Trier ligger Luxembourg By, hovedstaden i Luxembourg, hvor du finder ren rivierastemning. Indbyggerne taler både tysk, fransk og det lokale sprog letzeburgsk.

Her er virkeligt hyggeligt med mange fine spisesteder. Vi faldt over restaurant Rabelais, som viste sig at være det helt rette til stemningen og varmen!

Vi fik en super lækker “salat”, og selvfølgelig lokal vin til.

1 tanke om “Trier og Luxembourg By”

  1. Pingback: Tak for 2019 – Vendelia Travels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.