Dagstur til Lausanne

Ca. 40 minutter fra Genève ligger Lausanne, som er hovedstad i kantonen Vaud.

Gare de Lausanne

Udover at være hovedstad i kantonen er Lausanne også hovedsæde for den Internationale Olympiske Komite, som de er meget stolte af.

Der ligger et olympisk museum i byen, men jeg besøgte det ikke. Jeg brugte i stedet tiden på at gå ruten markeret på kortet, som viser de arkitektoniske højdepunkter i byen. De var en fin tur, som jeg kan anbefale.

Seværdigheder

Katedralen i Lausanne: Domkirken ligger højt, men er stor og smuk med glasmosaikvinduer og statuer med farverester. Det er gratis at besøge den.

Chateau St-Maire: Slottet er hovedsæde for regeringen af kantonen Vaud. Her er også et fint udsigtspunkt over byen Lausanne.

Chateau de St-Maire

Palais de Rumine: En imponerende bygning, der huser universitetsbiblioteket, et geologisk, zoologisk og arkæologisk museum, samt museet over kantonen!

Palais de Rumine

Place de la Palud: Et torv i Lausannes gamle bydel, som var stuvende fuld af boder og mennesker, da jeg besøgte den på en torvedag. Her er byens ældste fontæne samt et ur, der spiller hver time.

Place de la Palud

Flon: Flon er navnet på et nyt kvarter i Lausanne. Det er opstået ud af gamle tomme lagerbygninger, som nu er omdannet til butikker, caféer og boliger. Uden tvivl summer området af liv om sommeren, da der selv på en tilfældig dag i november var en skøjtebane og musik.

Flon

Gare de Lausanne: Ok, jeg ved det er sært at nævne en banegård som en seværdighed, men det er seriøst en flot banegård, både indvendigt og udvendigt!

Ankomsthallen i Gare de Lausanne

Efter små 5 timer i byen tog jeg toget videre til Bern. Hvis man er på biltur i Schweiz, kunne jeg dog levende forestille mig at bruge Lausanne som udgangspunkt, da hotellerne uden tvivl er billigere her end i Genève, og det er nemt at komme til og fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.