Bern

Endnu en hovedstad er blevet besøgt, nemlig hovedstaden i Schweiz, Bern.

Gamle Bern set fra Aare

Bern er hovedstaden i Schweiz, selvom den ikke er særlig stor. Den føles ikke som en hovedstad, men den er yderst charmerende og særdeles flot. Det historiske centrum af Bern kom på UNESCOs verdensarvsliste i 1983, og det forstår man, når man slentrer gennem de fine gader og små gyder.

Seværdigheder

Einstein Haus: Kramgasse 49. Dagligt 10-17. 6 CHF. På den centrale hovedfærdselsåre i Bern finder du en undseelig trappeopgang, hvor Albert Einstein boede med hustruen Mileva fra 1903-1905. Man ser selve lejligheden, hvor de boede og ovenpå er der en udstilling og en film om Einsteins liv.

Bernisches Historisches Museum: Helvetiaplatz 5. 18 CHF. Et stort museum med mange permanente udstillinger om Bern fra stenalderen til det 20. århundrede, en ægyptisk samling og en amerikansk samling og en stor udstilling om Albert Einstein. Det er alt sammen et kig værd, men udvælg 1-2 temaer, for museet er stort! Udstillingen om Einstein var fantastisk god og fortalte samtidigt en del om Schweiz og Bern i perioden 1850-1955.

Zytglogge: Berns berømte ur fra 1220 sidder på den gamle byport. Hver time bevæger figurerne sig. Desværre var det under renovation, da jeg var her, men uret og tårnet var stadig imponerende!

Kindlifresserbrunnen: Der er over 100 fontæner i Bern, og de er alle sammen fantastiske med deres detaljerede og farverige figurer. Denne er dog den mest berømte, nok fordi den er så grotesk med den barnespisende figur!

Bundeshaus: Parlamentsbygningen, hvorfra landet bliver styret. Bygningen er klassicistisk og med et smukt kobbertag – og selvfølgelig er den omgivet af bankbygninger!

Berner Münster: Byens imponerende katedral tårner sig op, når man ser på historiske Bern fra den anden side af Aare-floden, men når man går inde i Bern, bemærker man den ikke så meget. Det er en flot og stor kirke, men faktisk var jeg mest imponeret over antallet af stolerækker!

Rathaus: Den fantastiske rådhusbygning stammer helt tilbage fra 1417 og er stadig i brug den dag i dag!

Bärengraben: Bern er opkaldt efter det første dyr, der blev nedlagt her, hvilket var en bjørn, så du vil se bjørne i både byvåben og på fontæner og huse. Der er også lige på den anden side af Aare en bjørnegrav, hvor der går 3 bjørne. De var dog i vinterhi, da jeg var her.

Zentrum Paul Klee: Små 20 minutter med bus fra Bern Station ligger Zentrum Paul Klee, som en imponerende bygning i landskabet. Du kan spadsere rundt om bygningen og se en skulpturpark og Paul Klees grav, der dublerer som kunststykke Luft-Station. Du kan selvfølgelig også besøge selve bygningen!

Bo og spis

Hotel & Café Belle Epoque

Belle Epoque: Gerechtigkeitsgasse 18. Næste gang jeg besøger Bern, skal jeg bo på dette hotel! Jeg spiste på caféen, som var fantastisk fin og hyggelig – og suppen var varm og lækker på en kold og regnfuld novemberdag!

Hotel National Bern

National Bern: Hirschengraben 24. Jeg boede på Hotel National Bern, da jeg besøgte Bern, og det var også et rigtigt fint hotel. Desværre holder restauranten lukket i weekenden, så den fik jeg ikke prøvet. Jeg havde et enkelt, men komfortabelt enkeltværelse på 5. sal (den øverste) med udsigt over byen. Hotellets fornemmeste salgspunkt er dog den fine historiske elevator!

Værelse 503

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.