Genève

Jeg har været en tur i Schweiz, og turens første stop var Genève.

Seværdigheder og museer

Jet d’Eau: Jet d’Eau er navnet på det imponerende springvand i Genèvesøen, som sprøjter 500 liter vand i sekundet med 200 km/t op i luften. Du kan ofte se det, selvom du ikke er specielt tæt på. Springvandet er egentligt en sikkerhedsventil fra fabrik fra 1886, men det blev et symbol på byen og i 1891 blev det flyttet til sin nuværende position.

Patek Philippe Museet: Rue de Vieux-Grenadiers 7. Ti-fr 14-18, lø 10-18. 10 CHF. Et meget stort urmuseum. Samlingen er imponerende, men desværre får man ikke så mange oplysninger, som jeg godt kunne tænke mig. Der er en audioguide under opbygning, så lige nu kan den kun fortælle om samlingen på 2. sal.

Reformationsmonument: Promenade des Bastions. Inde i Parc Des Bastions finder du muren med calvinister. Muren er rejst i 1917 og er imponerende at se. Kig også rundt i den fine park, og bemærk de store skakbrikker ved indgangen. De er i brug om eftermiddagen, når de lokale har fri.

L’Horloge Fleurie: Fint ur af blomster, som befinder sig i den engelske park ved bredden af Genèvesøen, lige når man er ved Pont de Mont Blanc. Det er nemt at finde, og er et godt sted også at tage billeder af søen og Jet d’Eau.

Røde Kors-Museet: Av. De la Paix 17. Dgl. 10-17, lukket ti. 15 CHF. Museet var mindre end forventet, men det var rigtigt godt formidlet. Der var en afdeling om Røde Kors’ historie og hjælp ift. krig, en afdeling om katastrofehjælp og en afdeling om hjælp til at bringe familier sammen. Jeg var også glad for de midlertidige udstilling om Røde Kors plakater.

Cathedrale de St-Pierre: Romersk-katolsk katedral, som under reformationen blev en reformeret kirke. Du kan se en stol kirken, som Calvin har benyttet.

L’ancien arsenal: Få meter fra katadralen og lige over for rådhuset finder du kanoner og vægmosaikker. Her var militærdepot indtil 1877, og nu bor her 5 kanoner og 3 mosaikker, der viser Genéves historie.

L’ancien arsenal

CERN: Ma-fr 8-18. Det ligger udenfor centrum af Genève, men der kører busser herud. Rundvisning kræver forudgående tilmeld.

Spisesteder

La Bagatelle. Boulevard James-Fazy 20. Stedet oser af pariserstemning, og betjening er hurtig og kompetent. Maden kommer også før du får tænkt dig om. Her vrimler desuden med stamgæster, hvilket altid er godt. Jeg kastede mig derfor ud i dagens ret, som jeg ikke helt forstod, hvad var, men det smagte glimrende!

La Voile. Quai Gustave-Ador 24. En bar-restaurant med udsigt til Jet d’eau. Jeg syntes, det var svært at finde schweizisk mad i Genève, men La Voile havde ikke bare 1, men hele 3 slags rösti på menukortet!

Le Relais de l’Entrecôte. Rue Pierre-Fatio 6. Åbent dagligt fra 12.00-14.30 samt 19.00-23.00. Det skulle være et rigtigt godt sted til gode bøffer. Jeg kom desværre ikke derind, men det så hyggeligt ud!

Café du Remor. Place du Cirque 3. Åbent dagligt 7.00-24.00. Et berømt gammelt sted, der skulle lave især gode hamburgere. Igen kom jeg aldrig derind!

Transport

Hvis du ankommer til Genève med fly, kan du i lufthavnens bagageområde få en gratis togbillet, der gælder fra Genève lufthavn til Genève by. Derudover får man i resten af 2019 (jeg ved ikke om, det også kommer til at gælde for 2020) en gratis billet til offentlig transport, når man ankommer til et hotel i Genève.

Hotel

Hotel Churchill

Jeg boede på Hotel Churchill, som lå ved L’Horloge Fleurie. Beliggenheden var helt i top, og der var døgnbemanding i receptionen. Værelset var også udmærket med en ikke for blød og ikke for hård seng. Der var dog ret lydt på hotellet, så man kunne høre alt der foregik i naboværelset, værelset ovenover og i elevatorskakten, som mit værelse stødte op til. Derudover var der en sær lugt på hotellets gange, som heldigvis ikke var der på værelset. Hotellet var dog efter lokale standarder ikke så dyrt, så hvis du kan leve med lyde og gå hurtigt til og fra værelset, er beliggenheden tip-top!

Hotel Churchill

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.