Den nye ferielov forklaret

Siden bloggen her handler om rejser og ferie, synes jeg, det var relevant med en forklaring af den nye ferielov, som træder i kraft 1. september 2020, og af den overgangsordning, som vi er midt i.

Overgangsordning: Optjening og afholdelse af ferie

Lige nu er vi som sagt i perioden med overgangsordningen fra den gamle ferielov til den nye ferielov. Overgangsordningen begyndte 1. januar 2019, hvor man indtil 31. august 2019 optjente ferie efter den gamle ordning, men i et forkortet optjeningsår. Den ferie, du har optjent i den periode, kan du afholde i det ferieår, der begynder 1. maj 2020 og løber indtil 31. august 2020. Det er altså er forkortet afholdelsesår.

Helt konkret betyder det, at du har 16,64 feriedage, som du kan afholde i perioden 1. maj til 31. august 2020.

Overgangsordning: Indefrysning

I perioden 1. september 2019 til og med 31. august 2020 indefryses den optjente ferie. Dvs. at den ferie, der optjenes i perioden efter den gamle ordning, ikke kan afholdes efter den gamle ordning, fordi den nye træder i kraft. Feriepengene indsamles derfor i enten virksomheden selv eller sendes til fonden Lønmodtagernes Feriemidler. Feriepengene kommer til udbetaling, når du forlader arbejdsmarkedet.

Jeg har hørt mange, der er utilfredse med denne løsning, men hvis man ser på den gamle ferielov, er det ikke spor anderledes. Der ville man også altid have ferie til gode, når man gik på pension, som altså først kom til udbetaling, når man var blevet pensionist. Forskellen her er bare, at pengene bliver taget på lige netop dette tidspunkt i dit arbejdsliv og ikke umiddelbart før din forestående pension.

Det samme gælder, hvis man uheldigvis ikke når pensionsalderen. Ved den gamle ferielov, ville du altid have ferie til gode, som du ikke kunne få brugt, hvis du uheldigvis ikke kom til at gå på pension. Det gode ved skiftet til den nye ferielov er, at de kommende generationer ikke står med det problem!

Ny ferielov

Den nye ferielov træder altså i kraft 1. september 2020, hvor du hver måned optjener 2,08 feriedage, som du kan afholde umiddelbart derefter. Det er derfor, det kaldes samtidighedsferie. Dvs. du kan holde 2,08 dages ferie allerede fra 1. oktober 2020 eller du kan samle sammen, så du har 6,24 dage at holde i december 2020.

Optjeningsåret kører fra 1. september til 31. august året efter (altså 12 måneder), mens afholdelsesåret kører fra 1. september til 31. december året efter (altså 16 måneder).

Du kan sprede din ferie ud over året, eller du kan samle sammen til sammenhængende ferie alt efter dit behov, men du skal ikke længere vente på at have sparet op, når du begynder på arbejdsmarkedet.

En stor forskel på den gamle og den nye ferielov er, at du ikke længere kan få alle dine feriepenge udbetalt på én gang fra 1. maj. I stedet afregnes feriepengene løbende ved afholdelse af ferie.

Feriefridage

Feriefridage er ikke dækket af den nye ferielov, ligesom de heller ikke var det af den gamle. Feriefridage er en overenskomstmæssig gode.

Hvis du har feriefridage skal du undersøge med din arbejdsgiver, om de stadig optjenes og afholdes efter den gamle ordning, altså at du får 5 feriefridage hver 1. maj, eller om de er skiftet over til samtidighedsordningen, hvor du optjener 0,42 feriefridage hver måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.