Madrid: Museer og seværdigheder

I denne uge handler det om de spændende museer og seværdigheder i Spaniens hovedstad, Madrid, som jeg besøgte i begyndelsen af marts.

Museer

Museo del Prado

Museo del Prado: ma-lø 10-20, sø 10-19. Gratis 18-20. Museet er verdensberømt for sin samling af spanske guldaldermalere, som El Greco og Velázquez. Book billet online for at undgå kø. Vi var her uden for højsæsonen, og kun mere eller mindre gå direkte ind. Samlingen er fordelt på 3. etager og er intet mindre end gigantisk. Vi udvalgte os Goya og El Greco og gik efter disse.

Centro de Arte Reina Sofia

Centro de Arte Reina Sofia: (M Estación del Arte) Dgl. 10-21, ti og sø lukket. 10 €. Museet rummet moderne kunst fra hele verden, men især spanske kunstnere. Hovedværket i samlingen er Picassos Guernica på 2. sal.

Det Arkæologiske Museum

Museo Arqueológico Nacional: (M Retiro + Serrano) Dgl. 9.30-20, sø 9.30-15, lukket ma. 3€. Det er et flot museum med en spændende samling fra stenalderen over den romerske fortid til middelalderlig kirkekunst – det hele er skiltet på både spansk og engelsk, og der er også forklarende film. Selve bygningen er spændende med moderne arkitektur mod den flotte gamle bygning. Absolut et besøg værd!

Estacion de Chamberi: Plaza Chamberí. Fr 11-19, lø-sø 10-14. Gratis. Metromuseum huset i en nedlagt station fra 1919. Åbningstiderne er begrænset, så vi nåede desværre ikke derind!

Seværdigheder

Palacio Real: (M Opera) Dgl 10-20. 11€. Felipe d. 5s imponerende palads fra 1764 med mere end 3000 værelser, samlinger af porcelæn, ure og gobeliner. Billetten giver også adgang til våbenkammeret. Du kan komme på guidet rundt, låne en audioguide eller følge den udmærkede skriftlige guide, man kan få på spansk eller engelsk ved kassen.

Loftet ved hovedtrappen i Palacio Real

Retiro-parken: (M Retiro + M Atocha Renfe) Parken er på 118 hektar og indeholder utallige stier, en kæmpe sø (Estanque del Retiro), en rosenhave (La Rosaleda med 4000 roser) og diverse statuer og monumenter. Det er et dejligt sted at slentre rundt og nyde solen. Bemærk statuen El Ángel Caído tæt ved det imponerende drivhus, Palacio de Cristal, som efter sigende er verdens eneste statue af Fanden.

El Ángel Caído

Las Ventas: (M Ventas) Calle de Alcalá 237. Dgl 10-18. 15€. Hovedstadens berømte tyrefægterarena fra 1931 i mudéjarstil. Det tilhørende Museo Taurino fortæller om de berømte matadorer og tyrefægtningens historie.

Cervantes-monumentet: Plaza de España. På pladsen for enden af Gran Vía står en stor statue af den berømte forfatter. Pladsen var helt dækket til grundet ombygning, da jeg besøgte den!

Templo de Debod: (M Principio Pio/Plaza de España) Ægyptisk tempel, som Spanien fik i gave fra den ægyptiske regering i 1968, da det ellers ville være blevet oversvømmet ved udvidelsen af Aswandæmningen. Man kan komme ind i templet (gratis entré), men vær forberedt på kø!

Ermita de San Antonio de la Florida: (M Principio Pio/Plaza de España) Den lille bitte kirke er fyldt med freskoer af Goya – og det er et imponerende syn! Goyas grav er centralt placeret i det lille kirkerum. Man må desværre ikke tage billeder – til gengæld er der gratis entré.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.