Madrid: Shopping og generelle tips

I denne uge handler det om mine bedste tips til Madrid samt hvor og hvad, man skal shoppe i byen.

Tips

Transport

Det er nemt at komme fra lufthavnen til centrum af Madrid. Den lyserøde metrolinje nr. 8 kører fra lufthavnen til Nuevos Ministerios, hvorfra man kan skifte. Taxaer har et fastsat pris på 30 euro for en tur.

Den madrilenske metro er super nem at benytte. Der er 12 linjer, som dækker byen på kryds og tværs. Du kan købe et kort, der ligner et kreditkort, til 2.50 euro. Dette kort kan du så fylde rejser på. 10 rejser koster 12.20 euro. Kortet kan bruges af flere personer, og det scannes, når du går gennem slusen ind til en station.

Rejsekortet til Madrid

Drikkepenge

Når man spiser ude i Spanien, er det kotyme at give drikkepenge. Tommelfingerreglen er, at man runder op. Så slipper man for at rende rundt med alle mulige småmønter!

Spisetider

I Spanien spiser man generelt senere, end vi gør i Nordeuropa. Dvs. de fleste spisesteder åbner først op for servering af frokost kl. 13.00 (indtil da kan man få morgenmad), og det er ikke usædvanligt at restauranter først åbner for servering af aftensmad kl. 19.30 eller endda kl. 20.00!

Shopping

Spaniens hovedstad er et shoppingmekka, som det fleste europæiske hovedstæder. Omring Gran Via finder du alt fra Mango til Primark til butikker med Real Madrid udstyr i lange baner.

Er du til designerbutikker, findes disse i gaderne omkring det arkæologiske museum på Calle de Serano.

Specielle anbefalinger

Helena Rohner, Calle del Almendro 4, hv. 9.30-20.30, lø-sø 12-14.30. M La Latina. Spanske Helena Rohner designer bl.a. for Georg Jensen, og hun har selvfølgelig også en butik ved værkstedet i hjembyen Madrid. Butikken ligger i det hyggelig Latina-kvarter.

El Corte Inglés, flere lokationer, bl.a. ved M Sol. Denne kæde er det spanske svar på Magasin.

Casa de Diego, 9.30-20. M Sol. En gammel butik med vifter og stokke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.