Sofadestinationer: Færøerne

Når man nu ikke kan komme ud at rejse, kan man jo passende hente inspiration hjemme fra sofaen i form af bøger, film og musik, der kan hensætte en til en bestemt lokalitet.

I denne uge går sofarejsen til Færøerne, som jeg endnu ikke har besøgt, da Corona kom i vejen for min planlagte tur derop!

Litteratur

Mens jeg venter på at kunne besøge Færøerne, pløjer jeg mig gennem disse titler:

William Heinesen, Fortællinger fra Thorshavn. Bogen indeholder 15 fortællinger om forskellige færøske folk og deres liv.

Jørgen-Frantz Jacobsen, Barbara. Bogen er både en klassiker og var populær i samtiden. Set med nutidige øjne er bogen langsomt pacet, så hold det i mente.

Film

Færøerne har ikke så stor en tradition for at lave film, så derfor er listen kort!

Barbara (1997): Filmatiseringen af Barbara af Nils Malmros foregik i sommermånederne på Færøerne. En del er bl.a. optager i Torshavns gamle kvarter Tinganes.

No Time to Die (2020): Den 25. film i serien om James Bond har jeg selvfølgelig ikke set endnu, da premieredatoen jo bliver ved med at blive udskudt, men en del af filmen skulle være optaget på Færøerne.

Musik

Det vrimler med færøske musikere og sangere, og jeg har da også hørt, at sangtraditionen skulle være stor på Færøerne.

Stilarterne spænder da også vidt fra Teitur, Eivør, Lizzie og Linda Andrew, som findes på mine playlister.

Andet

Hvor andre lande har åbnet for online ture på museer, er Færøerne gået fuldt ud med Remote Turism! Her kan du se forskellige steder live fra øerne. Tag også et kig på Visit Faroe Islands Youtube-kanal, hvor du også kan se Sheep View.

Færøsk strik blev for alvor kendt i Danmark, da sweateren fra Gudrun&Gudrun blev vist i Forbrydelsen. Du kan shoppe strik fra Færøerne online og se en liste med butikker her.

Hvis du har evnerne kan du også kaste dig over at strikke din egen færøske sweater med en opskrift fra Færøsk strikkebog, som er skrevet af Svanhild Strøm og hendes mor, Marjun Biskopstø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.