Boganmeldelse: Magt og mennesker i Danmarks middelalder

Nu undrer du dig måske over, hvorfor der er en boganmeldelse af en bog om middelalderen på min rejseblog, og det er ikke pga coronakuller, at jeg har glemt, hvad bloggen handler om. Nej, bogen er faktisk fuld af gode idéer til steder, du kan besøge, hvis du planlægger at tilbringe sommeren i Danmark. 

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker at blive klogere på historien, og at middelalderen er en af de perioder, jeg finder især fascinerende.

Tidligere i år udkom Kåre Johannesens bog, Magt og mennesker i Danmarks middelalder, som giver et fint overblik over tiden fra slutningen af 900-tallet til år 1536.

Bogen er bygget kronologisk op og fokuserer på magt, politik og krige, men der er indskudt diverse temaer bogen igennem, hvor der gennemgås forskellige aspekter af livet i middelalderen. Her kan man læse om bl.a. overtro (hvorfor troede de fuldt og fast på drager?), hygiejne (lugtede der virkeligt fælt i middelalderen?) og opfindelsen af mursten (hvorfor gør en klump brændt ler så stor en forskel?).

Danmark i middelalderen havde ikke en fast magtbase, så bogen igennem nævnes der forskellige steder, som kan give inspiration til ture herover sommeren. Det giver altid en ekstra dimension at befinde sig på et historisk sted, når man ved (så godt som man nu kan med århundreder imellem), hvad der skete.

Et eksempel er Knud den Hellige, som kan beses i Odense

Derudover har undertegnede også ydet et lille bidrag til bogen i form af et billede af Sankt Katharina Kirke i Store Heddinge, som jo altså er et besøg værd! Det er nu uagtet mit bidrag en læseværdig bog 🙂

Dette er ikke et sponsoreret indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.