Sofadestinationer: Italien

Når man nu ikke kan komme ud at rejse, kan man jo passende hente inspiration hjemme fra sofaen i form af bøger, film og musik, der kan hensætte en til en bestemt lokalitet.

I denne uge går sofarejsen til Italien.

Litteratur

Elena Ferrante, Napoliromanerne. Noget af det bedste jeg har læst længe, er Elena Ferrantes serie om Elena og Lila, der vokser op i 1950’ernes fattige kvarter i Napoli. Første bog i serien er Min geniale veninde.

Daphne du Maurier, Skyggen i Venedig (findes i novellesamlingen Fuglene og andre fortællinger). Novellen fører dig rundt i Venedigs gader i hælene på ægteparret John og Laura.

Robert Harris, Cicero-triologien. Trilogien handler om Ciceros liv i overgangen fra den romerske republik til kejserdømmet. Første bog i serien er Imperium.

Lasse Holm, Romeren: Lasse holm har også skrevet en trilogi om det antikke Rom med den fiktive læge Demetrios som hovedperson. Bogen efterfølges af Grækeren og Republikaneren.

Film

La Dolce Vita (1960): Fellinis klassiker tager dig med rundt i Roms gader.

Gladiator (2000): Storfilmen Gladiator med Russell Crowe som Spartacus-inspireret gladiator, Joaquin Phoenix som Kejser Commudus og Connie Nielsen som Lucilla foregår i det antikke Rom.

Engle og dæmoner (2009): Filmatiseringen af Dan Browns roman med Tom Hanks som Robert Langdon foregår i smukke Rom.

My Brilliant Friend, HBO (2018): Elena Ferrantes romaner findes som serie på HBO. Der findes 2 sæsoner indtil videre.

Musik

Lyden af Italien er i mine ører Eros Ramazzotti og Andrea Bocellis sprøde stemmer. Især Eros’ duet Cose della Vita med Tina Turner står som unik italiensk for mig – måske især fordi man altid støder på en af Tina Turners sange på italiensk radio!

Andet

Du kan besøge Vatikanmuseets samlinger hjemmefra, og Uffizi Museet i Fierenze tilbyder også online ture.

Det italienske køkken er stort og berømt, så jeg vil ikke komme med gode idéer til, hvad du skal kaste dig over af hjemmelavede moderne italienske retter. Til gengæld kan du give dig i kast med antik romersk mad med hjælp fra Latinsk Kogebog! Bogen kan faktisk bruges og er ikke bare for sjov – jeg glæder mig til selv at få fingre i den!

Læs min artikel om Rom her samt tips til Sicilien her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.