Naturture: Sjælland

I denne uge kommer jeg med en række forslag til ting at se og gøre udendørs på Sjælland, hvis du planlægger at holde din sommerferie i Danmark, men gerne vil ud og opleve noget.

Skovtårnet og Camp Adventure ved Gisselfeld besøgte jeg sidste sommer. Du kan læse mere om min tur til det fine tårn med den imponerende udsigt ved at trykke på linket.

Ikke langt fra Gisselfeld Kloster finder du Hesede Skov med Svenskekløften eller Djævlekløften samt Paradishaven. Svenskekløften er en smeltevandskløft fra istiden, og den har fået navn efter en historie om, at svenskerne skulle have gemt sig her for Gøngehøvdingen under krigen i 1660.

Paradishaven ligger tæt på Svenskekløften og er et levn fra Hesede Planteskole, der lukkede i 1925, men de sjældne planter og træer står stadig tilbage. Det er et meget smukt sted at besøge.

Haraldsted Skov og Knud Lavards kapel finder du uden for Ringsted, hvor du kan mærke historiens vingesus. Du kan læse mere om Knud Lavard i bogen Magt og mennesker i Danmarks middelalder.

Knud Lavards kapel

Uden for Næstved finder du Ravnstrup Sø Fuglereservat, hvor der er mulighed for at se og høre en mængde danske fugle. Her er også smukt landskab, og får der passer det, så det er en smuk og fredfyldt oplevelse.

Uden for Køge ligger Danmarks 5 ringborg, med det mundrette navn Borgring, fundet i 2014. Den er åben for besøg i juni-august.

Udsigt fra indgangen til Borgring

I Strøby Egede finder du Solgårdsparken, som har en lang og fascinerende historie fra europæisk kunstnerelite til turberkulosehjem og flygtningecenter. Parken er særdeles smukt og absolut et besøg værd.

I Store Heddinge på Stevns kan du besøge Munkegårdsparken samt Store Heddinge Skulpturpark foruden den imponerende kirke og den hyggelig atmosfære i byen.

Indgang til Munkevænget

På Stevns finder du også Stevns Fyrcenter, hvor der er en smuk udsigt.

Middelaldercentret i Nykøbing F. er et spændende sted at opleve middelalderen, da her er rigtigt mange rekonstruktioner. Middelaldercentret åbner 31. maj.

Bliderne på Middelaldercentret

Møn er synonym med Møns Klint for mange, men du kan faktisk også komme på en 175 km lang gåtur rundt langs camønoen!

Møns Klint

1 tanke om “Naturture: Sjælland”

  1. Pingback: Ladby Kirkeruin og Herlufsholm Kirke – Vendelia Travels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.