Sofadestinationer: Paris

Når man nu ikke kan komme frit ud at rejse, kan man jo passende hente inspiration hjemme fra sofaen i form af bøger, film og andet, der kan hensætte en til en bestemt lokalitet.

I denne uge går sofarejsen til Paris.

Litteratur

Dan Brown: Da Vinci Mysteriet: Den meget læste bog i Dan Browns Robert Langdon-serie foregår bl.a. i Paris.

Victor Hugo: Klokkeren fra Notre Dame: Victor Hugos klassiker fra 1831 foregår i den berømte kirke i Paris. Af samme forfatter kan også anbefales De elendige, der også finder sted i Paris.

Charles Dickens: En fortælling om to byer: Det er ikke Dickens mest kendte værk, men de to byer i titlen henviser til London og Paris.

Film

Den fabelagtige Amélie fra Montmatre (2001): Denne finurlige film får en til at tro på det bedste i mennesker.

Before Sunset (2004): Jeg har et svagt punkt for Céline (Julie Delpy) og Jesse (Ethan Hawke), som mødes igen i Paris 9 år efter deres første møde i Wien.

Les Misérables: Der findes flere filmatiseringer af Les Mis, så uanset om du er til udgaven fra 2012 med Anne Hathaway, Hugh Jackman og Russell Crowe eller 1998-udgaven unstrueret af Bille August med Liam Neeson, Geoffrey Rush og Uma Thurman på rollelisten, kan du få revolutionspariserstemning i stuen.

Hugo (2011): Martin Scorseses eventyrfilm foregår på Gare de Lyon i Paris i 1931, hvor drengen Hugo prøver at løse gåden om den automaton, som faderen arbejdede på før sin død.

Andet

Du kan få en online rundvisning i en af Louvres samlinger på Louvres hjemmeside.

Læs mine artikler om Paris og ture i omegnen her samt shopping i Paris her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.