Sofadestinationer: Afrika

Når man nu ikke kan komme ud at rejse, kan man jo passende hente inspiration hjemme fra sofaen i form af bøger, film og musik, der kan hensætte en til en bestemt lokalitet.

I denne uge går sofarejsen til det afrikanske kontinent.

Litteratur

Karen Blixen, Den afrikanske farm. Karen Blixens selvbiografiske roman om livet på kaffefarmen i Kenya er en udødelig klassiker.

Jakob Ejersbo, Afrikatrilogien. Jakob Ejersbo trilogi om Afrika udkom i 2009 og består af romanerne Eksil og Liberty samt novellesamlingen Revolution. Trilogien er inspireret af forfatterens egen opvækst i Tanzania.

Nelson Mandela, Vejen til frihed. Nelson Mandelas selvbiografi fra 1994 er både barsk og inspirerende læsning om hans opvækst, årene i fængsel og vejen til at blive præsident i Sydafrika.

Agatha Christie, Døden på Nilen. Agatha Christies krimi fra 1937 med Hercule Poirot som detektiven, der til sidst opklaret mordet begået på et krydstogt på Nilen, er en af mine favoritter.

Film og serier

Liberty (2018): DR´s miniserie i 5 afsnit bygger på Ejersbos roman og har bl.a. Connie Nielsen og Sofie Gråbøl på rollelisten.

Mit Afrika (1985): Den prisvindende film med Meryl Streep og Robert Redford baseret på Karens Blixens Den afrikanske farm behøver næppe nærmere introduktion.

Mandela: Vejen til frihed (2013): Endnu en filmatisering – Idris Elba spiller Mandela og Naomie Harris spiller Winnie.

Invictus (2009): Jeg har endnu ikke set Invictus, som er baseret på den sande historie om Mandela, spillet af Morgan Freeman, får samlet Sydafrika om landsholdet i rugby. Filmen er instrueret af Clint Eastwood.

Andet

Africam.com kan du se på vilde dyr live fra forskellige lokationer. På explore.org kan du også finde forskellige livestreams fra det afrikanske kontinent (og andre dele af verden).

Du kan også opleve forskellige ægyptiske seværdigheder hjemmefra vha. Havard-projektet Digital Giza. Du kan også besøge Tomb of Menna i Theben samt Ben Ezra Synagogen i Kairo, hvor du kan bevæge dig rundt ved at klikke. Det er lavet virkeligt godt, og giver en lyst til at se det i virkeligheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.