Oplevelsescenter Nyvang

I efterårsferien gik turen til Oplevelsescenter Nyvang, men der er også juleåbent 28.-29. november samt 2., 3., 5. og 6. december.

Andelslandsbyen Nyvang er skabt som en landsby i perioden for andelsbevægelsens indtog i Danmark, hvilket vil sige perioden fra 1870-1960.

Landsbyen er et oplevelsescenter, så de arbejder med levendegørelse af historien, som jeg er stor fan af. Du kan altså møde frivillige formidlere i kostymer i mange af husene, som fx smedjen og hagaren, hvor der også bliver fløjet med flyet!

Det er et danskbygget ambulancefly ved navn Fynboen fra 1946 med plads til en pilot og en patient.

Brugsen

Man kan ikke sige andelsbevægelse uden at komme til at tænke på brugsforeninger og andelsmejerier, så der er selvfølgelig også en brugs, hvor du kan købe klipfisk, Richs erstatningskaffe og mange andre varer.

Mejeriet

Andelsmejeriet er bemandet i weekenden, hvor du kan se mejeristerne lave rygeost, som du også kan købe med hjem.

Udstilling om telefoner

Der er også mange andre spændende ting at opleve som fx systuen, husmandsgården med husdyr og en fin have, frysehuset og landsbyskolen. Der er sågar en hel kirke, en redningstation og en udstilling om telefoner gennem årene.

Madam Blaa

Hvis sulten skulle melde sig under dit besøg, kan du besøge spisesteder Madam Blaa, hvor du kan få smørrebrød, tarteletter o.l.. Hvis vejret er til det, kan du også få en picnickurv med. Er sulten lidt mindre, kan du få lækre kager i konditoriet som sukkerkringler og franske vafler. Hos slagteren kan man også få hjemmelavede varer som lune frikadeller og pølser.

Konditoriet

Læs mere om Jul i Nyvang her. Ikke sponsoreret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.