Anmeldelse: Turen går til besættelsestidens København

I denne uge kommer der en anmeldelse af endnu en utraditionel Turen går til…-bog, nemlig Turen går til besættelsestidens København.

Bogen begynder med et historisk overblik, hvor der gennemgås fx samarbejdspolitikken, augustoprøret i 1943 og befrielsen. Herefter følger den sædvanlige opdeling i steder fra serien. Her er den opdelt i Indre by & Frederiksstaden, S-tog og metro i København og omegn, Christianshavn & Holmen, Vesterbro & Frederiksberg, Nørrebro, Østerbro, Amager og endelig Nord for København.

De beskrevne steder er opbygget på sædvanlig vis med henvisning til et kort og en beskrivelse af stedet og dets historie. Alle stederne kan frit beses og kræver altså ikke entré.

Der er også krydret med billeder fra perioden, så man kan sammenligne, når man er på stedet. Bogen er altså rigtig god at have med på sin tur rundt i København.

Alt i alt er det en udmærket bog, men idéen er bedre end udførslen. Jeg savner at, der er lavet en rute med fx fokus på et bestemt emne i bogen eller rundt i en bestemt bydel. Desværre kommer den ikke op på højde med Turen går til vikingetiden.

Læs min anmeldelse af andre Turen går til… her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.