Sofadestinationer: Sverige

I 2020 da coronaepidemien var på sit højeste lancerede jeg serien Sofadestinationer, som giver inspiration til at opleve et sted hjemmefra vha. bl.a. litteratur, film, tv og andet. Du finder alle sofadestinationerne her.

I denne uge går sofarejsen til Sverige, som nok er den sofadestination, jeg hurtigst får besøgt i 2021.

Litteratur

Den du ikke ser, Mari Jungstedt: Svenske krimier er et kendt fænomen, og Mari Jungstedt har også skrevet en del. Der er indtil videre kommet 14 bøger i serien om Anders Knutas, der løser mordgåder på Gotland og Den du ikke ser er den første i serien. Udover den groteske mængde mord, lyder Gotland ellers som et smukt sted, jeg gerne vil besøge!

En mand der hedder Ove, Fredrik Backman. Hvis du ikke er til krimier, så er Fredrik Backmans debutroman fra 2012 i en helt anden genre. Bogen er blandt det morsommeste jeg har læst, og samtidigt giver bogen stof til eftertanke.

Hr. Arnes penge, Selma Lagerlöf. En gyser sat i 1500-tallet med mindelser om de islandske sagaer og eventyr.

Film og serier

En mand der hedder Ove (2015): Filmatiseringen af Fredrik Backmans bog er også ganske seværdig!

Mænd der hader kvinder (2009): Den originale svenske krimi (der også bør læses), som blev startskuddet for nordisk noir med Noomi Rapace og Michael Nyqvist i de bærende roller.

Broen: Skammeligt nok må jeg indrømme, at jeg ikke har fået set Broen endnu, men den er på min liste over serier, som jeg gerne vil se! Serien foregår i både København og Malmö.

Musik

Listen over god svensk musik er temmelig lang, så jeg begrænser mig her til mine absolutte favoritter: Ikoniske Abba, som alle elsker, lyden af 90’erne fra Ace of Base, fabelagtige Lisa Ekdahl, som også synger mange af sine sange på svensk samt svensksproget rap fra Timbuktu.

Andet

Det er sådan set ikke så svært at få et skud svensk kultur, når man bor i Danmark. En tur i Ikea, hvor man kan få svenske kötbullar og bagværk, og har man børn, finder man nok også nogle kloge ord fra en af Astrid Lindgrens verden i enten bogreolen eller i et børneprogram!

Du kan læse om mine hidtidige ture til Sverige her, som bl.a. har budt på elgsafari.

Dette er ikke et sponsoreret indlæg. Jeg modtager kommission for køb via affiliate links her på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.