Sofadestinationer: Belgien

I 2020 da coronaepidemien var på sit højeste lancerede jeg serien Sofadestinationer, som giver inspiration til at opleve et sted hjemmefra vha. bl.a. litteratur, film, tv og andet. Du finder alle sofadestinationerne her.

I denne uge går sofarejsen til Belgien.

Litteratur

TinTin, Hergé. Journalisten TinTin er skabt af den belgiske tegner Georges Remi, bedre kendt som Hergé. Der findes 24 album på dansk.

Smølferne, Peyo. Vi bliver i tegneserieuniverset, for smølferne er også skabt af en belgisk tegner, nemlig Pierre Culliford, bedre kendt som Peyo. Der findes en mængde tegneseriealbum med de blå væsner.

Film og serier

In Bruges (2008): Selvom Colin Farrells Ray ikke er begjestret for at være i Brugge, kan man selv nyde den smukke bys lokaliteter i den ellers underholdende film.

Pige med perleørering (2003): Filmens handling foregår i Delft, men dele af filmen er filmet i Damme i Belgien.

TinTins Eventyr: TinTin optræder jo også på tegnefilm, så der er nok at vælge imellem. Hergé ønskede i øvrigt at Steven Spielberg skulle instruere en spillefilm, men han døde inden projektet blev færdigt. Spielberg genoptog det dog og filmen TinTin: Enhjørningens hemmelighed udkom i 2011.

Musik

Både Helmut Lotti, nok mest kendt for sine klassiske albums, men han synger lidt af hvert, og Kate Ryan, egt. Katrien Verbeeck, kendt for Désenchantée og Ella elle l’a, er fra Belgien.

Andet

Belgien er kendt for at lave lækker chokolade, vafler og øl, hvilket jo ikke er dårligt, når man skal leve sig ind i en destination. Belgisk chokolade udgør en væsentlig del af landets DNP, og produktionen har været lovreguleret siden 1894. Af kendte chokolademærker er Côte DÓr, Godiva, Guylian og Callebaut.

Læs om min ferie i Belgien her.

Dette er ikke et sponsoreret indlæg. Jeg modtager kommission for køb via affiliate links her på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.