Mens vi venter: lær et sprog

Mens vi venter på at kunne rejse ud, kan vi bruge ventetiden på at lære et nyt sprog, der kan hjælpe på fremtidige ture.

Det er altid rart at kunne begå sig på det lokale sprog, og som minimum lærer jeg altid “tak” og “goddag” på sproget i det land, jeg besøger. HVis du gerne vil kunne mere end den rejseparlør, der er inkluderet i rejsebøgerne, er her mine tips til sprogindlæring:

Hør sproget: Når du har besluttet dig for hvilket sprog, du vil lære, er det godt at høre det jævnligt og helst dagligt. Se fx film eller serier på sproget (du må gerne bruge undertekster) og videoer på youtube om emner, du interesserer dig for.

Find en ordbog: Det er altid godt at kunne slå ukendte ord op, og der findes apps og ordbøger online. Find en på dit udvalgte sprog, så du har den ved hånden, når det bliver nødvendigt.

Du kan melde dig til et onlinekursus, som de mange aftenskoler o.l. udbyder nu, eller du kan kaste dig over den uhyre populære gratis app Duolingo med 37 forskellige sprog. Det er et slags “sprogspil”, hvor du får point for forskellige opgaver, og du kan “kæmpe” mod andre om at få flest point. App’en findes til iOs og Android. Min personlige mening er dog, at Duolingo ikke kan stå alene, men fungerer glimrende som supplement til et andet sprogkursus.

En anden populær app til sprogindlæring er Memrise, der pt. tæller 24 sprog. Jeg har endnu ikke prøvet den, men den byder bl.a. på videoer med lokale, der taler i hjemlandet, hvilket lyder lovende! App’en findes til iOs og Android, og du kan lære på hjemmesiden.

Hvis du ikke har mod på et aftenskolekursus og Duolingo ikke er nok, kan du kaste dig over Babbel, der pt. udbyder kurser i 13 sprog. Metoden er, at du skal øve et sprog 15 minutter dagligt. De har bl.a. dialogtræning og sproggenkendelse, så du kan blive bedømt på din udtale. De har forskellige niveauer og 7 dages gratis prøveperiode.

Læs her, hvordan jeg forbereder en tur og her finder du alle sofadestinationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.