Spøttrup Borg

På Salling ligger middelalderborgen Spøttrup med sine store volde og dobbelte voldgrave.

Gården Spøttrup blev overdraget til bispen i Viborg sammen med Spøttrup Sø af adelsmanden Johan Skarpenberg som betaling for at blive begravet i Viborg Domkirke i 1404. Da gården kommer under bispedømmet, bliver den omdannet til en borg for at beskytte biskoppen i urolige tider i løbet af slutningen af 1400-tallet og begyndelsen af 1500-tallet.

Borgen var super moderne med dobbelte voldgrave med 9 meter høje volde imellem, der kunne sørge for at de nye kanoner ikke kunne ramme selve borgen.

Borgen blev fredet i 1918, og i 1937 blev den købt af staten. Borgen og voldene gennemgik en grundig restaurering og i 1941 åbnede borgen for første gang som museum. Der skal fremvises coronapas for at få adgang til borgen, men voldanlægget er der fri adgang til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.