Skansehøj og Sallingholm

Ikke langt fra Middelalderborgen Østergaard, findes resterne af det tidligere borganlæg, som senere blev flyttet og blev til den nuværende borg. Sæt kursen mod Skansehøj og Sallingholm ved Åsted.

Skansehøj

Det første, man kommer til, er Skansehøj, som er en central høj omgivet af en vold og en voldgrav. Det er meget nemt at se i landskabet. På den centrale høj, har der måske stået et tårn. Fortsætter man forbi Skansehøj, kommer man over Hinnerup Å og frem til en eng.

Hinnerup Å

Sallingholm befinder sig ude på engen, og ganske som skiltet siger, er det nemmere at fornemme det med fødderne end med øjnene! Sallingholm, oprindeligt kaldet Næssum, lå da det blev bygget i 1372 på et næs ude i Hinnerup Å (lokalt lever navnet videre som Nissum).

Sallingholm er ude på engen

Men hvorfor er der så to borganlæg så tæt på hinanden? Teorien pt. er grundet dateringen af det fundne træ på stedet, at Sallingholm er den gamle borg, hvor den lokale herremand (sikkert af slægten Krabbe) boede, mens Skansehøj er resterne af Valdemar Atterdags belejring af den lokale herremand.

Skansehøj set fra siden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.